حتی اگرکودک شما صرفا برای سرگرمی وارد کلوپ کوچولوها میشود، مطمئنا ضمن اینکه بیشتر از همه جا به او خوش خواهد گذشت، حتما مهارتهای زندکی و جسم او نیز رشد خواهد کرد.
بازیهای حرکتی و فیزیکی به فعالیتهایی گفته میشود که در آنها از حرکات بدنی بسیاری استفاده میشود، کودکان میتوانند انرژیهای خود را طی این فعالیتها به کار گیرند و آنها را به بهترین شکل تخلیه کنند. در این نوع بازیها، این فرصت برای کودک فراهم میشود که مهارتهای حرکتی و ماهیچههای درشت و ظریف حرکتی خود را تقویت کند، بیاموزد چگونه با شرایط جدید مواجه شود و با دیگران معاشرت کند. بازیهای حرکتی همچنین به سلامت بدنی کودکان و رشد بهتر آنها کمک میکند. از آنجا که در سبک زندگی امروزی، آگاهی از میزان اهمیت بازی و فعالیتهای فیزیکی برای والدین ضرورت به حساب میآید، این مقاله کودکت به بررسی اهمیت بازی های حرکتی برای کودکان و رشد همه جانبه آنها پرداخته است.
فواید بازی های حرکتی کودکان
افزایش قدرت یادگیری
طبق نظر متخصصان عصبشناسی، ۷۵ درصد رشد مغزی انسان پس از تولد اتفاق میافتد. فعالیتهای فیزیکی و بازیهای پرتحرک زمینههای ایجاد ارتباط سلولهای عصبی و مغز کودک را فراهم میکند. همانطور که این ارتباطات نورونی توسعه پیدا میکند، مهارتهای حرکتی، روند اجتماعی شدن، هشیاری و خودآگاهی، رشد زبانی، خلاقیت و قدرت حل مسئله کودک نیز بهبود قابل توجهی مییابد. فعالیتهای حرکتی ایدهآل موجب پیوند بازی و تعاملات اجتماعی، چگونگی مواجهه با مسائل و یافتن مناسبترین راهحل در کودک میشود.
سلامت بدنی
بازیهای حرکتی فواید بسیاری در حفظ سلامتی بدن کودک دارد. فعالیتهای فیزیکی باعث رشد مغزی و یادگیری سریع در نوزادان و کودکان میشود. این نوع بازیها همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت، چاقی و بسیاری از بیماریهای خطرناک را کاهش میدهد.